Következő

Kosár

A kosara üres

Cikk: Mi az IP védelem, és miért fontos?

Mi az IP védelem, és miért fontos?

Mi az IP védelem, és miért fontos?

Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy a nyári estéknek megvan a maga utánozhatatlan atmoszférája. A jó hangulatnak alapvető eleme a helyesen megválasztott kültéri világítás, melyek kiválasztásakor a környezeti tényezőket is érdemes figyelembe venni: a lámpák folyamatos UV sugárzásának, esőnek és nem utolsó sorban, rovaroknak vannak kitéve, ezért az egy-egy minőségi, IP védett darabbal sok kellemetlenséget küszöbölhetünk ki.

Az IP védelemmel kevesen találkozhatunk mindennapjaink során; ez a mozaikszó az Ingress Protection, azaz a behatolás elleni védelmet jelenti. Az első szám a szilárd testek, a második szám pedig a víz elleni ellenállást mutatja.

IP védelem szintjei, lámpatestek szempontjából:

Összefoglalva

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a kültéri lámpák többsége akkor a legbiztonságosabb, ha IP44-es vagy annál magasabb védelemmel rendelkezik. A locsolórendszerrel találkozó, vagy poros utak mellett található lámpák esetében legbiztonságosabb az IP65-ös védelem, mivel a magasabb nyomású vízsugár vagy a por könnyen behatolhat a kevésbé védett eszközökbe, ami már rövid távon is a termék gyors minőségi romlását eredményezheti.

Az IP védelem nem minden!

Az UV fény nemcsak a bőrünkre, hanem a tartós fénynek kitett készülékekre is káros. Hosszútávon fakulást, sárgulást, opálosodást eredményezhet a lámpa felületén. Fontos tehát, hogy a napsütéses területekre UV-nak ellenálló anyagból készült termékeket válasszunk.

Reméljük tudtunk önnek segíteni. Amennyiben megtekintené a kültéren is használható magasabb IP védelemmel ellátott termékeinket, kattintson erre a linkre!

További információk

Mi a Színhőmérséklet? Mit jelent a TW, és a SW?

Mi a Színhőmérséklet? Mit jelent a TW, és a SW?

Színhőmérséklet Színhőmérséklettel a fényforrás által kibocsátott fény melegségét határozzuk meg. Mértékegysége a Kelvin amit „K”-val jelölünk. Három fő csoportot használunk a mindennapokban. Ezek...

Tovább