Következő

Kosár

A kosara üres

Cikk: Nők és a világítás - nőnap alkalmából

Nők és a világítás - nőnap alkalmából

Nők és a világítás - nőnap alkalmából

A Nemzetközi Nőnap alkalmából négy kiváló, a világítástechnikában jártas nőt szeretnénk bemutatni, akikkel közös projekteket valósított meg a márka és akik inspirálnak nem csak minket, de a következő generációt is a világítás terén.

Brigit Walter a BMLD alapítója és kreatív igazgatója, valamint az APDI Világítástervezők Szakmai Szövetségének társalapítója. Vele olyan hihetetlen projektekben vettünk részt, mint a dohai Hotel Saint Regis étterem és a barcelonai Fairmont Hotel Rey Juan Carlos I.
Brigittel készült egy interjú nemrégiben, ahol a következők hangzottak el általa az inspiráció kapcsán: "Igyekszem összekapcsolni a projektet azzal, amit az emberről, a helyről, a márkáról, a térről érzek, és ezen keresztül szabadjára engedem a fantáziámat. Minden projekt megismételhetetlen, még akkor is, ha ugyanarra a kliensre vonatkozik. Mindig vannak más ingerek, a helyszín, az érintett személyek és csapatok miatt, valamint amiatt is, mert mindig egy másik életszakaszban vagyunk."

A La Invisible Stúdió alkotója Maria Güell Ordis. Az ő közreműködése 2022-re nyúlik vissza az LlumBCN kapcsán.
Maria-t egyszer arról kérdezték; hogyan került a világítás világába? Lássuk mi volt a története:
"Egy barátommal elmentem megnézni az "Orpheus" című operát, és lenyűgözött, hogy minden megváltozott anélkül, hogy a díszlet változott volna. Rájöttem, hogy mindezt a fényeken keresztül érték el. Másnap kerestem is egy helyet, ahol ezt tanulhatom és beiratkoztam a Színművészeti Főiskolára színpadtervező szakra."

Michela Mezzavilla építész és világítástervező, a reMM stúdió alapítója és az IED Barcelona iskola Lighting Design posztgraduális kurzusának igazgatója.
Vajon egy női alkotónak akadnak más női példaképei a szakmán belül? Nézzük Michaela mit felel erre: "Sok nőt csodálok a világítási szektorból. Büszkeség, hogy napról napra egyre többen vagyunk. Külön kiemelnék három személyt, akik szakmai és személyes inspirációim forrásai: Maria Güell világítástervező, aki személyes látásmódjával nagyban hozzájárul a fénykultúrához; Torelló Esther, a Lightecture igazgatója, aki kommunikációs munkájával szakmánk értékének szóvivője lett világviszonylatban; és végül Mariel Fuentes, az APDI jelenlegi elnöke. Nagyszerű szakember és nagyszerű nő. Annyira nagy a csodálatom iránta, hogy stúdióink több éves spontán együttműködése után úgy döntöttünk, hogy egyesítjük erőinket és létrehozunk egy közös projektet: az MMAS világítást, ami mostanában lát napvilágot. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy megoszthatjuk veletek!"

Natividad Casado az AIA Arquitectura i instal·lacions építésze, tervezője és tanácsadója, aki olyan projektekben kísért el bennünket, mint a L'Hospitalet de Llobregat városháza és a gironai CEIP Vilablareix.
Az utolsó megválaszolandó kérdés kapcsán kíváncsiak vagyunk milyen a nők szerepe a szektorban? Milyen irányban van szükség nagyobb ösztönzésre? Ezekre a kérdésekre Natividad felelt:
"Az olyan tulajdonságok, mint a kreativitás, az érzékenység, az empátia, a rugalmasság, az új megoldásokra való nyitottság és a csapatmunka elengedhetetlenek a világítási szektorban. A nők rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal ezért hiszem, hogy fontos szerepet játszanak. Tovább lehetne ösztönözni részvételüket a világítástechnikai gyártók tervezőcsoportjaiban és a projektek világítási tanulmányaiban."

Boldog Nőnapot kívánunk minden kedves női olvasónknak, vásárlónknak! 

Az alkalomból kifolyólag pedig március 8 és 10 között minden termékünk 12% kedvezménnyel vásárolható meg.

További információk

5 év garancia

5 év garancia

A LEDS C4 vállalat több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a világítástechnika terén. Megalapítása óta folyamatosan fejlődik, hogy új innovatív világítási megoldásokat kínáljon a piacon. A LED...

Tovább
Kültéri fények - kedvenceink a kertből, Leds-C4 Moal
kültér

Kültéri fények - kedvenceink a kertből, Leds-C4 Moal

Kültéri világítás, mint esztétikai elem

Tovább